H A P P Y   M I N D S   C O A C H I N G

P R A K T I J K   V O O R   C O A C H I N G   E N   T A A L L E S S E NGroepstraining

Hieronder vindt u een overzicht van de groepstrainingen die de komende tijd zullen plaatsvinden. U kunt uw kind voor de training aanmelden via dit formulier op de volgende pagina. Neemt u gerust telefonisch contact met mij op als u meer over deze training wilt weten.

Na aanmelding ontvangt u zo spoedig mogelijk een uitnodiging voor een gratis kennismakingsgesprek waarin ik samen met u en uw kind bekijk of deze training geschikt is voor uw kind.


‘Schrijf het van je af…’ ( vier bijeenkomsten op dinsdagavond in oktober en november )

Na het succes van de eerste training 'Schrijf het van je af ' komt er weer een nieuwe training in oktober waarvoor je je kunt inschrijven.

Dit is een training bij Happy Minds Coaching, bedoeld voor jongeren van 11 tot 15 jaar die hun emoties op een creatieve manier willen leren uiten.

De training is al vaker op individuele kinderen ingezet en vanuit dit succes kwam het idee van één van de kinderen zelf om dit in een groepje te doen.

Heb je iets meegemaakt wat je wilt doorvoelen? Iets wat je in je gedachten met je meedraagt en waarover je niet altijd met anderen wilt of kunt praten? Misschien verlies door echtscheiding, door overlijden of van een vriendschap? Of misschien voel je je soms eenzaam, ‘anders’, onbegrepen?

Bij Happy Minds Coaching gaan we de uitdaging aan zodat jij je in een veilige omgeving creatief leert uiten. We werken in een kleine groep van maximaal 5 jongeren. We luisteren en leren van en met elkaar. Dit onder begeleiding van een gediplomeerd kinder- en jongerencoach.

Schrijven laat je gebeurtenissen vaak beter verwerken en op jouw manier. Soms zeggen 4 regels meer dan een maand piekeren of verdriet…

Het laatste stukje van elke training bent u, als ouder, welkom in onze werkruimte. Er is een wachtruimte voor tijdens de training. Uiteraard is er ook altijd een mogelijkheid om, indien daar behoefte aan is, met u en uw kind dieper in gesprek te gaan of te kijken naar een vervolgtraject.


"Oma lag daar maar.

"Ik zou heel even

Haar huid straalde

een luchtballon willen zijn...

door de kaarsjes

ver weg, hoog en stil.

maar niet meer

En zichtbaar

door de leuke dingen

met vrolijk kleuren"

die wij samen doen."


E. ( 12 jaar )

J. ( 13 jaar )


We komen vier dinsdagavonden van 19.00 tot 20.30 uur bijeen.

Data: Vier dinsdagavonden in oktober en november van 19.00 uur tot 20.30 uur, exacte data nog nader te bepalen.

Locatie: Vlaardingen (nabij Beneluxtunnel dus zeer centraal gelegen).

Kosten voor de gehele training inclusief kennismakingsgesprek en materiaal:  € 120,= per persoon.

Voor meer informatie bel: 06 50419479 of vul meteen het aanmeldingsformulier in voor deze training.


De VRIENDENtraining ( aanvangsdatum medio februari 2019 ).

De VRIENDENtraining is een angstreductieprogramma van 10 bijeenkomsten voor kinderen van 9 tot 12 jaar. De training is geschikt voor kinderen met angst, faalangst, sociale angst, onzekerheid, stress of licht sombere gevoelens.

Ze leren op een eenvoudige manier om anders met situaties om te gaan. In plaats van bijvoorbeeld stil, teruggetrokken, nerveus of negatief gedrag komt er langzaam plaats voor meer zelfvertrouwen.

Kinderen leren om zichzelf beter te beschermen tegen stress of angstige gedachten.

De training kan ook worden ingezet voor kinderen die angst voelen bij toetsen, spreekbeurten etcetera of er tegenop zien om de stap naar een andere/ volgende school te maken.

De kosten van de gehele training zijn € 390,=.

Bij de training zijn inbegrepen:

- een intakegesprek met u en uw kind waarin we gezamenlijk kijken 

   waar de hulpvraag ligt

- 10 lessen van anderhalf uur

- een werkboek voor uw kind

- een wekelijkse mail waarin ik u op de hoogte houd van de aangeboden stappen

- contact met de basisschool van uw kind, indien gewenst

- een evaluatiegesprek

De training zal, bij voldoende aanmelding, starten medio februari 2019. Dit zal plaatsvinden op de maandagmiddag van 16.15 uur tot 17.45 uur. Bij meerdere aanmeldingen zal er een extra training worden aangeboden op zaterdagmiddag, eveneens van 16.15 uur tot 17.45 uur.

Elke groep zal 4 tot maximaal 8 kinderen hebben.

Voor groepstrainingen is de locatie op de Schiedamsedijk in Vlaardingen (grens Schiedam/ Vlaardingen). 

Indien gewenst kunnen de kosten van deze groepstraining in drie termijnen worden voldaan ( zie Algemene Voorwaarden, artikel 9 ).

Om uw kind aan te melden voor deze VRIENDENtraining kunt u dit formulier invullen