H A P P Y   M I N D S   C O A C H I N G

P R A K T I J K   V O O R   C O A C H I N G   E N   T A A L L E S S E NEven kennismaken

Mijn naam is Lita Duskeviciu. Ik woon met mijn man, onze twee dochters en onze katten in Schiedam.  

Na het behalen van mijn gymnasiumdiploma heb ik eerst een klein jaar in het buitenland (Polen) gestudeerd. Terug in Nederland heb ik mijn PA (Pedagogische Academie) –diploma gehaald.  

Op dit moment ben ik meer dan 25 jaar werkzaam in het Schiedamse basisonderwijs. Als leerkracht heb ik ruime ervaring in alle groepen. Daarnaast ben ik vertrouwenspersoon, leerkracht (hoog)begaafden, pestcoördinator en (faal) angsttrainer.  

Mijn werk op school combineer ik met lessen voor jongeren en volwassenen. Al jaren geef ik Nederlandse les voor anderstaligen. Met een eigen achtergrond van wonen in het buitenland begrijp ik goed welke problemen je kunt tegenkomen.

Ik heb vele cursussen op het gebied van gedrag gevolgd. Zo heb ik mij bijvoorbeeld gespecialiseerd in rouwverwerking, MBL (Movement Based Learning), familieopstelling, de Kanjertraining en Vriendentraining.  

In 2015 ben ik gestart met de opleiding “kindercoach in het basisonderwijs” aan In Holland te Rotterdam. In januari 2017 heb ik hier mijn diploma gehaald. Direct daarna heb ik de opleiding tot ‘kinder- en jongerencoach zelfstandig gevestigd’ bij KIK in Baarn gevolgd.

Werken met kinderen en jongeren is mijn grote passie. Dat ik hen daarbij coachend kan begeleiden en naar hun eigen kracht breng, geeft mij veel energie en enthousiasme.

Mijzelf daarin steeds verder ontwikkelen, is een persoonlijk doel.